torsdag, april 25

Facebooktrams


Bilden i frågan

Hej på er!

Fick precis en länk från min ömma moder där de jämförde Cesar Millans gamla hund Daddy med en yngre pitbull. Som alla Cesar-fans vet så var ju Daddy den sortens hund som inte alltid såg så överdrivet glad ut. speciellt inte på ålderns höst då just detta exempel blev fotat. Då syftar de även på att Daddy inte hade någon träningsglädje. nej... hur många 16 åriga hundar har det?

Jag märker det redan på min äldre hund Maja som  är 7 år och som jag har tränat sedan hon var 3. Hon är inte lika aktiv längre om man jämför med Ettra som är 1 år. De blir mer slitna och vill hellre ta det lugnt för det mesta. Så det tyckte jag var väldigt orättvist!

Men det var inte det bilden ville syfta på. Utan den syftade mer på att Cesar är alldeles för hårdhänt i sina metoder, vilket jag inte håller med om. De metoder som han använder sig av kanske inte passar en liten chihuahua men den passar nog på de tyngre raserna som molosser och brukshundar som oftast behöver mer pondus i sin träning än en köttbulle.
 Sedan får vi även ha i åtanke att de hundar som Cesar uppfostrar har gått så långt att det inte fungerar att kasta en köttbulle i pannan på dem för att de ska sluta med ett redan inlärt beteende. Det vet jag av egen erfarenhet då Maja har aggressioner mot andra hundar vilket jag har jobbat med i hela hennes vuxna liv. Då har Cesars metoder funkat perfekt på henne för de mjuka metoderna bet inte på henne. nej, jag använde mig inte av de extrema sakerna som Cesar kan ta till ibland på extremfall men just detta att vänja hunden att hon SKA kunna sitta bredvid en annan hund om jag nu vill att hon ska göra det. Det mer TSS ljudet funkade också och gör det än idag! Nu kan hon åka bil, promenera och träna på klubben utan att kasta sig efter alla hundar hon ser men vi har ännu en bi kvar på vägen innan vi är klara om vi ens blir det.

nej... Nu orkar jag inte sitta här och skriva om tråkigheter... det är så fint väder ute och hundarna vill leka! Vi hörs senare! :)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar